Sue Gilbert - Gardens by Design

Sue Gilbert Gardens by Design

Open Menu

The Raised Patio Garden

A lovely house in Ampthill, needing a rear patio area; the house has a very distinctive style so everything we planned has been kept fairly simple to compliment the overall effect. Some levels issues to be improved to allow better use of space too.

Survey Day...Survey Day...

It is actually just part of a very large garden, but lacked any real hard landscaping, so this was the main aim.It is actually just part of a very large garden, but lacked any real hard landscaping, so this was the main aim.

Work underway; low walling used to form a new gravel garden area to the left.Work underway; low walling used to form a new gravel garden area to the left.

The new patio area, steps and tiered bed (to make the drop safer and softer). You can now walk around to the side of the house all on one level. Lee has done a lovely bit of brick laying to achieve the curve on the wall corners- beautiful!The new patio area, steps and tiered bed (to make the drop safer and softer). You can now walk around to the side of the house all on one level. Lee has done a lovely bit of brick laying to achieve the curve on the wall corners- beautiful!

Some planting still to do, but its all looking hugely better!Some planting still to do, but its all looking hugely better!

There is much more usable space now, and it sets off the house too.There is much more usable space now, and it sets off the house too.

Think Lee and Habitat team did a lovely job of the curved walls.Think Lee and Habitat team did a lovely job of the curved walls.

Its more balanced with the house and helps the levels be far more rational too.Its more balanced with the house and helps the levels be far more rational too.