Sue Gilbert - Gardens by Design

Sue Gilbert Gardens by Design

Open Menu

A Much Loved Garden Restored

A less is more approach needed to gently bring this garden back to its best...

The garden on survey day.The garden on survey day.

The path although a feature in terms of location was looking very tired.The path although a feature in terms of location was looking very tired.

Having more than one place to sit to eat was on the wish list.Having more than one place to sit to eat was on the wish list.

The decked area at the end just didnt work with the rest of the garden.The decked area at the end just didnt work with the rest of the garden.

A new path and the new orangery too; with bird like visitors!A new path and the new orangery too; with bird like visitors!

Some of the many coinfers removed, others kept and clipped; all the Buxus (Box) reused but with new soft planting around it.Some of the many coinfers removed, others kept and clipped; all the Buxus (Box) reused but with new soft planting around it.

A main patio next to the house, with lighter coloured natural stone really lifts the house view.A main patio next to the house, with lighter coloured natural stone really lifts the house view.

The gazebo was left by previous owners, and so we have reused it; creating a circular paving/ gravel area and planting at the end of the new path.The gazebo was left by previous owners, and so we have reused it; creating a circular paving/ gravel area and planting at the end of the new path.

The walled area was very neglected; its now restored as another area to enjoy the sun and a raised vegetable bed to grow crops.The walled area was very neglected; its now restored as another area to enjoy the sun and a raised vegetable bed to grow crops.

The view now from the shadier side of the garden. A smaller dining area can just be seen which is where the furniture was on survey day.The view now from the shadier side of the garden. A smaller dining area can just be seen which is where the furniture was on survey day.

The paths act to link the garden areas, the clipped topiary repeating enhances this theme.The paths act to link the garden areas, the clipped topiary repeating enhances this theme.